2017. szeptember 23.

Apám molesztál, én meg engedem neki

Bács-Kiskunban megrontással és vérfertőzéssel vádolnak egy 37 éves apát.
„Az a helyzet, hogy az apám molesztál! Jé, és nem is volt nehéz leírni, csak bátorság kell hozzá! Azóta van ez, mióta nekem megjött, és a legmeglepőbb, hogy engedem neki. És valahányszor nővel látom, féltékeny vagyok” – írta 2009-ben a naplójába egy akkor 15 éves Bács-Kiskun megyei lány.
– A vádirat szerint a 37 éves vádlott rendszeresen egy ágyban aludt a gyermekeivel, egy fiúval és egy lánnyal, akikkel a válását követően jellemzően az iskolai szünetekben találkozott – mondta el Sárközy Szabolcs, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság szóvivője. Az ügyészség álláspontja szerint a vádlott többször is a gyermek mellét és a nemi szervét simogatta, miután a kislánya a 12. életévét betöltötte. A sértett kezdetben próbált védekezni, eltolta a vádlott kezét, de végül a férfi mégis folytathatta cselekményét, mert a leánya úgy érezte, hogy az édesapjának hagynia kell mindezt.

A vád szerint az apa a kislánnyal többször is közösült, miután a gyerek már elmúlt 14 éves. Az apa – véli a Kecskeméti Városi Ügyészség – kihasználta a sértett érzelmi labilitását, aki mindezt úgy élte meg, hogy az édesapjának örömöt okoz. Egy idő elteltével azonban már bűntudatot és szorongást érzett és beszámolt a barátnőjének, illetve naplójában is rögzítette a történteket. Ezt az írást azután 2009 tavaszán az édesanyjának és az osztályfőnökének is megmutatta. Az igazsághoz tartozik azonban, hogy a naplóbejegyzések a vádban szereplő, állítólagos vérfertőzés 2008. decemberi befejezését követően, 2009 tavaszán, valamint a rendőrségi eljárás megindulása után keletkeztek.
Az apa kezdettől tagadta, hogy elkövette volna a bűncselekményt. Őt magát, valamint a lányát is eddig három pszichológus vizsgálta meg. Az első vizsgálatot végző kalocsai pszichológus így számolt be hétfőn Demeter Csaba bírónak a kamaszlánnyal történt találkozásáról: – Amikor a vizsgálat során elmesélte a történetet, zaklatott volt, érzelmileg átélte azt, és részletesen elmondta, hogy mi történt. Gyakorlatilag az indító kérdésre folyamatosan ömlött belőle a szó. Számomra ez is alátámasztotta, hogy nem egy betanult szöveg lett elmondva. A szakember így fogalmazott: szerelmes volt az apjába. Ennek oka egyebek között az lehet, hogy mivel a szülők korábban elváltak, négy év elteltével, 10-11 évesen találkozhatott a kislány újra az apjával. Vágyott az apára, jól esett neki a simogatása. Később azonban már egy párkapcsolatát is gátolni kezdte a szorongás. A pszichológusnak arról beszélt, hogy amikor a barátjával volt, akkor is az apját látta maga előtt. Hasonló eredményt hozott ki a második pszichológus is a nyomozás során.

A harmadik pszichológus másként látta
Hétfőn a harmadik pszichológus úgy nyilatkozott, hogy a lánynál „kifejezett szexuális traumára utaló jegyeket nem tárt fel”. Hozzátette viszont rögtön, hogy ennek oka lehet akár az azóta eltelt 1,5-2 év, valamint az is, hogy kezelésekre járt a sértett. A szakértő mindemellett megjegyezte: az apánál szexuális túlfűtöttséget tapasztalt.

(baon.hu)