2018. december 2.

Családon belüli félrelépés

Sziasztok!

Nemrég olvastam Angéla levelét az oldalon, aki bizarr szerelmi háromszögbe keveredett. Ez eszembe juttatta azt a történetet, ami velem esett meg, és még ennél is bizarrabb volt. Megosztanám veletek és a többi olvasóval, úgy érzem, ideje kiírni magamból.

26 éves voltam, amikor a párommal, Bencével Budapestre költöztünk egy vidéki kisvárosból. Egy ismerősünk lakását béreltük ki nagyon kedvező feltételekkel és úgy éreztük, hogy teljes az életünk. Mindketten remek munkát találtunk, jó volt a kapcsolatunk, lettek új barátaink, akikkel sokat jártunk szórakozni. Tíz hónapig éltünk így, amikor Bence öccse, Roland is a fővárosban kapott munkát. Mivel nekünk volt egy szobánk, amit nem használtunk, logikusnak tűnt, hogy hozzánk költözik legalább átmenetileg. Bence és Roli testvérek ugyan, de tűz és víz a jellemük. Bence nyugodt, megfontolt, precíz, mindig mindenben lehet rá számítani, teljesen ideális társ, Roli viszont szenvedélyes, megbízhatatlan, csak a bulizáson és a csajozáson jár az esze, igazi bohém figura. Ennek ellenére nagyon közel álltak egymáshoz és jó volt a kapcsolatuk.

Én is kedveltem Rolit, bár nem nagyon ismertem, így nem elleneztem, hogy nálunk lakjon. Amint beköltözött, azonnal belevetette magát a szórakozásba, nagyon élvezte, hogy Budapesten sokkal több lehetősége van, és ezzel a mi életünket is felpezsdítette, sokszor túlságosan is, de nem igazán bántuk, jól kijöttünk egymással. Hamar közel kerültünk egymáshoz, jó haverok lettünk, és egyre többször gondoltam azt, hogy a tökéletes pasival élek, csak épp két testben van. Bence volt a tökéletes társ, aki biztos támaszt és hátteret nyújtott, ám néha kicsit unalmas és kiszámítható volt, Roli pedig a kaland, a kiszámíthatatlanság és az izgalom. Tudtam, hogy soha nem kezdenék egy olyan típusú pasival, mint ő, mert egészen másra van szükségem, de örültem, hogy az életem része és megélhetek vele olyan dolgokat, amiket Bencével soha. Bence is örült, hogy jól megvagyunk az öccsével, így minden rendben volt. Olyan jól működött a hármasunk, hogy még egy közös nyaralást is bevállaltunk, ahol nagyszerűen éreztük magunkat.

Szeptemberben Bencét kinevezték csoportvezetővé, mindannyian nagyon boldogok voltunk, hiszen rengeteget dolgozott azért, hogy előléptessék, nem mellesleg a fizetése is sokkal több lett. Az új pozíció azonban sokkal több munkával is járt, sokszor estig benn volt, és gyakran volt fáradt, kimerült esténként és hétvégén is. Egyre többször fordult elő, hogy Rolival mentem bulizni vagy este vele beszéltem meg a dolgaimat. Addig is sokat beszélgettünk, de most kicsit megváltozott, elmélyült a kapcsolatunk. Lassanként a legjobb barátom lett. Volt, hogy a konyhában ragadtunk és késő estig beszélgettünk, míg Bence haza nem ért, de az is gyakran előfordult, hogy beültem a szobájába és ott dumáltunk. Egy ilyen alkalommal esett meg, hogy elcsattant egy csók, aztán már nem volt megállás, lefeküdtünk egymással.

Nagyon jó volt, egészen más, mint Bencével vagy bárkivel azelőtt, és talán az is benne volt, hogy tilosban járunk, de soha nem élveztem még annyira a szexet. Utána persze nagyon rosszul éreztük magunkat, hiszen mindketten elárultuk Bencét. Vissza már nem tudtuk csinálni, de megbeszéltük, hogy ez soha többé nem történhet meg, Roli pedig elköltözik, amilyen hamar csak tud. Napokig kerülgettük egymást, alig beszéltünk, és egyikünk sem tudott Bence szemébe nézni. Vágni lehetett a feszültséget. Szerencsére Bencének akkoriban a szokásosnál is több munkája volt, így semmit nem vett észre az egészből. Aztán egy este megint Roli ágyában kötöttem ki. Valami jelentéktelen dolog miatt mentem be hozzá, már nem is emlékszem, de mire észbe kaptunk, már téptük le egymásról a ruhát.

Aztán megint megfogadtuk, hogy ilyen soha többé nem lesz, de lett. Szerettem Bencét, továbbra is vele képzeltem el az életem, de szükségem volt arra a kalandra is, amit az öccse nyújt. Egyikükről sem tudtam lemondani, mindkettő kellett, de egészen másért. Tulajdonképpen megkaptam a tökéletes pasit és valahol boldog is voltam voltam vele, ugyanakkor gyötört a lelkiismeret-furdalás és folyton azon szorongtam, mikor jön rá Bence, hogy mi folyik a háta mögött. Tudtam, hogy véget kellene vetnem a dolognak minél hamarabb, de egyszerűen képtelen voltam rá. Hónapokig éltünk így, aztán vettem egy nagy levegőt, összepakoltam és elköltöztem. Rájöttem, hogy egy ilyen helyzetnek csak ilyen drasztikusan lehet véget vetni. Bencének nem mondtam el, hogy az öccse miatt akarok szakítani. Talán gyávaság, de úgy voltam vele, ha akarják, megbeszélik maguk közt, ha pedig nem, akkor a mi titkunk marad Rolival. Ez fél éve történt, azóta nem hallottam róluk. Én lassan feldolgozom a történteket, és lassan nyitok egy új kapcsolat felé, ahol biztosan nem fogok ilyen hibát elkövetni.

 (cotcot.hu)